Nieuws

Gepost op 25 juli 2012

Symposium Abstracts are online!

After the symposium who took place in Brussels at the Royal Belgian Library in March 2012, here are the abstracts on Human Cities: Civil Society Reclaims Public Space. Cross Perspectives based on research.

Read more

Gepost op 24 juli 2012

Human Cities - De Toolbox is online!

Bezoek onze pagina met de Toolbox – een nieuwe perspectief op publieke ruimte:

Read more

Gepost op 20 april 2012

Festival Human Cities: Online video!

Het filmpje van het Festival staat online!

Read more

Gepost op 29 maart 2012

The City from the Child’s Eye View

Het filmpje staat sinds vandaag online!

Read more

Gepost op 26 maart 2012

Festival Human Cities: What's next?

Ondek hoe het Festival te verlengen!

Read more

Gepost op 14 maart 2012

Nog maar één nachtje slapen tot de start van het Human Cities Festival.

Hieronder enkele teasers om alle deelnemers klaar te stomen voor de herovering van de publieke ruimte!

Read more

Gepost op 12 maart 2012

Definitieve Programma!

Het Human Cities team legt de laatste hand aan het Festival en stelt met trots het definitieve programma voor. U kan dit programma HIER downloaden.

Gepost op 1 maart 2012

Online inschrijving ook beschikbaar!

Indien u nog geen plaatsje gereserveerd heeft voor het Human Cities Symposium op 15 en 16 maart en/of voor de workshops op 16 maart in de namiddag, kan u nu ONLINE registreren!

Gepost op 27 februari 2012

Als je wil deelnemen aan het Human Cities Festival...

Het Human Cities Festival gaat van start in enkele weken! Je kan het voorlopige programma met alle details over het 2 dagen durende symposium, de workshops, de activiteiten en installaties terugvinden via volgende link : Press Release/Pre-programma NL. Het definitieve programma zal begin maart beschikbaar zijn op de website.

Als je wil deelnemen aan het Human Cities Symposium op 15 en 16 maart en/of de workshops die in de namiddag van 16 maart doorgaan, vul dan dit formulier in en stuur het naar humancities@promateria.be. De toegang is gratis maar de plaatsen zijn beperkt dus in schrijven is verplicht!

Alle beelden van dit jaar kan je hier downloaden : Human Cities Poster, Human Cities postcard1, Human Cities postcard2, Human Cities postcard3.

Gepost op 14 februari 2012

Het middenveld eist de publieke ruimte op. Kruisende perspectieven vanuit het onderzoek

Brussel, Koninklijke Bibliotheek van België, 15 en 16 maart 2012. Taal: Engels

Dit internationale en interdisciplinaire symposium belicht het onderzoek in Europa en daarbuiten. De klemtoon wordt gelegd op werkzaamheden die gericht zijn op de observatie, beschrijving, evaluatie, theoretisering en zelfs verspreiding van die initiatieven afkomstig uit het middenveld en die als doel hebben de publieke ruimte in de hedendaagse steden “op te eisen”. De notie “onderzoek” moet breed worden gezien. Zij omvat zowel het theoretische als het praktische onderzoek. De beschouwde disciplines zijn uiteenlopend, van stedenbouwkunde tot design, over architectuur, sociologie, antropologie, politieke wetenschappen, geschiedenis, aardrijkskunde, rechten. Het symposium is bedoeld voor een breed publiek (wetenschappers, academici, studenten, planners, overheden) en geeft het woord aan de onderzoekers, maar zal ook plaats maken voor debat en workshops rond experimenten in de publieke ruimte. De aktes van het colloquium zullen online beschikbaar zijn vanaf mei 2012.

Inschrijvingsformulier binnenkort online!

Read more

Gepost op 14 februari 2012

SAVE THE DATE!

As you all know, Human Cities will be back in March 2012! This third edition will begin with an International Symposium ‘Civil society reclaims public space. Cross perspectives based on research’ during two days. Do not wait until too late, save the date for 15-16 March in Brussels!

Read more

Gepost op 4 januari 2012

New year, happy news!

The third edition of the Human Cities Festival is glad to announce its dates!

Location: Brussels
Dates: 15-31 March 2012

Read more